Λογισμικό BIMAS-2

Η ομάδα του SHIFT και η Computer Control Systems είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι είναι επίσημος αντιπρόσωπος του λογισμικού συμπεριφορικής αξιολόγησης μαθητών BIMAS-2 της εταιρείας Edumetrisis.

To BIMAS – Behavior Intervention Monitoring Assessment System (BIMAS-2 ™) είναι ένα μέτρο για την κοινωνική, συναισθηματική και συμπεριφορική λειτουργίας παιδιών και εφήβων ηλικίας 5 έως 18 ετών.

Η βασική έκδοση του BIMAS περιλαμβάνει 34 στοιχεία ερωτηματολογίου, για την καθολική εξέταση προβλημάτων συμπεριφοράς και για την αξιολόγηση και την παρακολούθηση της προόδου της συμπεριφοράς και των παρεμβάσεων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Αυτά τα στοιχεία του βασικού ερωτηματολογίου του BIMAS αναπτύχθηκαν με βάση πάνω από 10 χρόνια έρευνας και ένα επιστημονικό μοντέλο που ονομάζεται Intervention Item Selection Rules (IISRs, Meier, 1997, 1998, 2000, 2004). Είναι το μόνο εμπορικά διαθέσιμο μέτρο αξιολόγησης που βασίζεται στο μοντέλο IISRs και επίσης το μοναδικό που υιοθετεί αυτήν την προοπτική εξαρχής.

Το BIMAS Flex αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία του δημιουργού του ότι ένα εργαλείο παρακολούθησης προόδου για μαθητές πρέπει να είναι ευέλικτο για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες παρακολούθησης των μαθητών, και ως εκ τούτου είναι ο μαθητής αυτός που πρέπει να είναι στο προσκήνιο και όχι το εργαλείο. Επομένως, το BIMAS Flex αντιπροσωπεύει ένα πρόσθετο σύνολο αντικειμένων συμπεριφοράς που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους στόχους παρέμβασης ή στόχους εντός των πέντε τομέων που αξιολογούνται από τη βασική έκδοση αλλά πηγαίνει ακόμη πιο πέρα, επιτρέποντας στον χρήστη να προσαρμόσει το θεραπευτικό πλάνο με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία, ενσωματώνοντας δεδομένα από πολλαπλές πηγές (δάσκαλοι, γονείς, κλινικοί ιατροί, παιδί).

Το BIMAS είναι ένα συγκροτημένο, επαναλαμβανόμενο πολυπληροφοριακό (δάσκαλοι, γονείς, κλινικοί, εαυτός) μέτρο, χρήσιμο για την αποτύπωση της γενικής διαγνωστικής συμπεριφοράς, της παρακολούθησης της προόδου, της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προγράμματος. Προσφέρει ένα ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων με επιλογές δυναμικής ανάλυσης, γραφικής αναπαράστασης και αναφορών. Αυτό επιτρέπει στους αξιολογητές να χειρίζονται δεδομένα με ποικίλους τρόπους σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων βάσει τεκμηρίων στο πλαίσιο ενός πλαισίου αντιμετώπισης της παρέμβασης (RtI) ή του συστήματος πολλαπλών βαθμίδων υποστήριξης (MTSS).

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Edumetrisis.

edumetrisis
bimas-2